Reacties

Maart 2018 Uitvaartleider

Ik merk dat ik heel intuïtief een keuze voor een fotograaf maak, ik kijk naar wat voor soort mensen ik voor me heb en denk daar dan de fotografen bij met wie we werken. In dit geval kwam jij direct als passende optie bij mij op. Je bent rustig en heel mooi aanwezig vind ik. Je maakt verbinding zonder dat je jezelf naar voren schuift of je eventuele onzekerheden laat doorschemeren. Dat is zó belangrijk op zo’n moment. Dat dus.

Ook ik heb weer heel prettig met je samengewerkt en ga dat zeker in de toekomst vaker doen.

November 2017

Voor als je mooi intieme foto’s wilt. Ze is zo goed in het vastleggen van intimiteit en kwetsbaarheid. En een geweldig mens.

Dag Nynke,

Wat ben je snel met het boek!
We hebben genoten van het feestje.
Bijzonder ook dat de oudste kleinkinderen voor wie foto’s niet zo nodig hoeven, zo coöperatief waren.
Het heeft ongetwijfeld ook met jouw aanpak en benadering te maken.

Februari 2017

Lieve Nynke,

24 januari j.l. heb je voor ons in WKZ Utrecht een fotoshoot gedaan.
We moesten onze zoon na slechts 16 uur geleefd te hebben teruggeven aan onze hemelse Vader. We moesten heel veel beslissingen nemen in korte tijd. Het medisch personeel kwam met het idee van “make a memory”. Dat kenden we niet en natuurlijk stond ons hoofd daar al helemaal niet naar. Toch achteraf erg blij dat we hier op gewezen zijn. We hebben de foto’s en USB stick ontvangen. En konden die pas na enkele dagen openen (emoties/spanning). Zoals verwacht komt er dan ook wel e.e.a. aan emoties/tranen vrij.

Wat een geweldige foto’s al kan je dat eigenlijk niet zeggen van een gestorven kindje. We zijn je dan ook zeer zeer erkentelijk.
Wat doe je geweldig sympathiek werk en knap dat je dat ook kan. Ik bedoel het is immens verdrietig, zeker een gestorven kindje om daar zo op af te moeten stappen. Vast ook heel moeilijk maar zal ergens ook veel voldoening geven omdat je dat uit liefde voor de ouders doet.

Heel heel heel heel veel dank.

Januari 2017
‘Toen duidelijk werd dat de laatste levensfase van onze moeder in de buurt kwam, ben jij begonnen met alle bijzondere en heftige momenten vast te leggen. Momenten die wij zelf niet vast konden leggen, omdat wij al onze aandacht wilde gebruiken om deze momenten te beleven. Ik heb jouw aanwezigheid altijd erg fijn gevonden en je hebt een manier waardoor ik me nooit gespannen voelde door de aanwezigheid van een camera. De ruimte die je iedereen gaf en de aandacht die je voor anderen en het werk zelf hebt waren bijzonder fijn. Nu, nu die periode voorbij is, zijn de fotoboeken een zeer waardevol bezit.’
Oktober 2016

Hi Nynke,

Wat was het fijn jou de laatste weken van S. haar leven rondom haar en ons heen te hebben! Ook jullie relatie is voor mij een illustratie hoe snel S. met mensen met wie het voor haar klikte heel vertrouwd kon worden. Zo fijn om te hebben meegemaakt. En zo fijn dat nadat S. en ik met iemand anders voor foto’s geen goed gevoel hadden, ineens jij er was! Het is zo fijn te weten dat er beelden zijn van S. in haar kracht, in haar kwetsbaarheid, in haar liefde, in leven en sterven en uiteindelijk de dood.

Ik houd graag contact met je, professioneel natuurlijk wanneer er fotografie nodig is. Maar ik hoop dat jij dat ook goedvindt, ook gewoon contact houden als mensen omdat ik je een bijzonder en heel mooi mens vind.
Oktober 2016

Lieve Nynke
In de dagen dat wij afscheid namen van onze zoon, legde jij met je camera ontroerende momenten vast. Het werd een intiem monument van een levenslustig afscheid. Toen wij het boek afgelopen vrijdag binnengekregen, hadden we tranen van ontroering, tranen voor de mooie momenten van het afscheid, de kist met de knuffels, de jongens rond papa’s kist, de dragers die hem droegen, wij ouders die verdwaasd, geslagen, naar hem keken. Hij leek levend nog. Het is fijn zo’n boek te hebben. Het helpt ons de leegte van het afscheid, het verdriet van zijn afwezigheid te verwerken en de herinnering aan een dappere levenslustige zoon te bewaren en te koesteren. Heel, heel veel dank.
Februari 2016

“In alle rust en onopvallendheid heeft Nynke ons afscheid van Hans, mijn echtgenoot, vastgelegd. Zonder dat wij gestoord werden in onze zeer intieme momenten vonden wij deze later terug in het prachtige fotoboek dat zij voor ons gemaakt heeft.

Het is nu al ruim 3 maanden geleden dat mijn echtgenoot overleden is en ik vind het nog moeilijk om het te bekijken maar ondanks het verdriet geeft het boek mij ook troost, de foto’s geven prachtig de momenten van liefde weer die wij voor Hans voelen”.

November 2015

Nynke maakt foto’s waar verstild verdriet, ontroering en liefde uit spreken. Ik vind het indrukwekkend hoe zij precies de sfeer van het moment weet vast te leggen.
Samen werken met Nynke is heel fijn, ze communiceert open en helder. Ze bleef op de achtergrond, onzichtbaar, maar weet toch de juiste momenten in beeld te vangen.
In haar omgang met nabestaanden straalt ze rust en zachtheid uit.
Kortom, ik ben meer dan tevreden met het werk en de werkwijze van Nynke en beveel haar dan ook van harte aan.

Marion van Doorm, www.nabijuitvaarten.nl
Oktober 2015

Werk voor stichting: Make a Memory
Fotograaf Nynke uit Utrecht is bij ouders langs geweest, terwijl zij er was zakte het patiëntje regelmatig met haar hartslag, wat niet altijd even “fijn” was om te zien.

Nynke, namens ouders wil ik je heel erg bedanken voor je rust en geduld bij het maken van de foto’s, het was niet altijd even prettig om te zien dat de kleine dame zakte qua hartslag en ademhaling. Maar ouders hebben de sessie als zeer prettig (ondanks de verdrietige situatie) ervaren en zijn jou (en de stichting) heel erg dankbaar!! Je was niet te veel in de ruimte. Ze is eind van de avond rustig in de armen van ouders overleden.
Maart 2015

Dankjewel voor de prachtige foto’s van het afscheid van onze dochter (en de foto’s van make a memory).
Het boek van het afscheid is heel mooi samengesteld en we kijken er graag naar. We vinden het bijzonder hoe jouw aanwezigheid zo “onopvallend” was.
Februari 2015

Prachtig, Nynke! Wat ben ik blij met de geweldige kleuren en de hoek van opname.
Een bijzonder sfeervol geheel en meteen een indruk van ons hospice.
Het wordt de eerste dia van de serie!
Heel fijn, dankjewel!
Februari 2015

Ik wil je graag bedanken voor de mooie foto’s die je hebt gemaakt tijdens de uitvaart van mijn schoonmoeder! Ontroerende close-up portretten van ons gezin, heel bijzonder!
We zijn blij met het boek als naslagwerk.
December 2014

Ik zit met ontroering:) je site en de facebook pagina te bekijken.
Wat een tederheid en respect spreekt uit je foto’s! En vak’vrouw’schap. Mooi.
Wat eer jij de geportretteerden en hun omgeving!!
Mei 2014

Ik zag net toevallig een aantal foto’s op je site………. echt heel erg mooi! Ik moest spontaan een traan weg pinken. Het beeld wat je neerzet geeft zo mooi weer met hoeveel overgave en liefde ouders zorgen voor hun gehandicapte kind, ondanks het feit dat het ook heel erg zwaar kan zijn. Wij hadden vroeger 10 jaar lang een leen (!) zusje, die een keer per twee weken een weekend bij ons verbleef zodat de ouders even hun handen vrij hadden. Ze was zowel lichamelijk als geestelijk zwaar gehandicapt en was geheel afhankelijk van anderen. Ik herkende een en ander in je foto’s, vandaar de traan, ze stierf overigens toen ze 23 was.
Dus zomaar even een berichtje om te laten weten dat je foto’s aankomen!
April 2014

Ik heb het prachtige en ook ontroerende werk van je gezien in je portfolio en het is het waard dat meer mensen op de hoogte gesteld worden van je mooie vakmanschap.
April 2014

Wat kunnen foto’s toch diep in emoties raken!
Januari 2014

Mooi, maar ook heftig om te zien!! Wat fotografeer je toch geweldig Nynke Thien
Januari 2014

Ik ben zo blij om de foto’s van mijn moeder te zien. Er is zoveel uit die tijd weggezakt doordat we eigenlijk alsmaar aan het regelen waren. Haar zo weer op de foto te zien is verdrietig en mooi tegelijk.
Dank je wel!
Januari 2014

Ik ben er heel erg blij mee. Samen met mijn broers heb ik de foto’s weer bekeken en dat was een mooi moment.
Verhalen kwamen boven en opvallend dat wij allemaal zoveel kwijt waren van het moment van overlijden zelf. Hoe zagen ze eruit, hoe lagen ze daar op bed… Er blijven altijd de foto’s over van het leven zelf, maar ik vind het eigenlijk net zo troostrijk om die momenten van het afscheid te zien.
Januari 2014

Ongeveer 7 maanden geleden heb jij foto’s in het hospice gemaakt van mijn zus, haar kinderen en mij. En daar zijn wij zo vreselijk blij mee! Nog iedere dag bekijk ik de foto’s.
Juli 2013

Hoi Nynke, nogmaals dank voor foto’s! Je hebt geen idee hoe ontzettend blij ik er mee ben en hoe waardevol dit voor me is. Straks ook voor mijn dochter.
Juni 2012

Het was heel emotioneel om de foto van mijn vader te zien, maar ik heb het ook als heel mooi ervaren. Ik wist dat je een foto van ze had gemaakt, maar het bijzondere is dat ik in mijn gedachte ook een ‘plaatje’ had gemaakt. Mijn ‘foto’ was er één van een bed met mijn vader erin, mijn moeder daarnaast ,over hem heen buigend om hem een kus te geven. De close-up van hun beide kwam zo intens bij me binnen, dat ik ineens besefte dat mijn vader echt overleden is. Wij zijn na zijn overlijden als een roes verder gegaan om voor mijn moeder te zorgen, een plek heeft het nog niet kunnen krijgen.

Het is een prachtige foto, heel integer en indringend. Alle andere foto’s hebben dat ook.
Juni 2012