Mijn werk: Intiem

Mensen. Mensen die intens leven soms op de rand van afscheid van het leven. Op de momenten dat ze kwetsbaar zijn, trots zijn of verdriet voelen. Ook berusting. Op plekken die emotierijk zijn, gevuld met echtheid, echtheid die tastbaar is. Echtheid die mij vult omdat er niets wordt opgehouden. Die mij vult omdat het moment vol zit met verschillende gevoelens. Dat zijn plekken waar ik graag ben en fotografeer. Fotografeer door op de achtergrond aanwezig te zijn. Door foto’s af te leveren waar u wat aan hebt. Tijdens het leven, het afscheid, de uitvaart. Ik woon in Utrecht en werk in Utrecht en omstreken. Mijn werk voor Make a Memory doe ik al ruim vijf jaar. Het is bijzonder en dankbaar werk. 

Mijn leven

Mijn naam is Nynke. Ik werk als zelfstandig fotograaf op momenten dat het ertoe doet.

In overleg bespreken we uw wensen om te komen tot een zo optimaal mogelijk resultaat. Een passend aandenken waar u naar behoefte op terug kunt kijken.
Ik ben rustig en onopgemerkt aanwezig, ondersteunend waar nodig met respect voor u en uw omgeving. U kunt via contact in de menubalk een vraag/wens kenbaar maken. Ik reageer zo spoedig mogelijk.

Portret: van u, van u en uw naasten.
Reportage: het volgen van een persoon, gezin gedurende enige tijd. Hierdoor krijgt het (komende) verlies beeld. Een levensaandenken voor naasten.
Afscheid: het maken van portretten in een hospice, verzorgingshuis of op een begrafenis/crematie voor een reportage.

Opleiding

In mijn werk komen al mijn gevolgde opleidingen samen. 

In december 2012 heb ik de fotoacademie Amsterdam met goed gevolg afgerond. Mijn eindproject was het volgen van een eeneiige tweeling met een progressieve stofwisselingsziekte. De jongens zijn inmiddels overleden. Een half jaar na elkaar. Ik heb hun vijf jaar gevolgd, tot en met hun sterven en het afscheid. De eerste jongen is gecremeerd, met alleen het gezin en lag in een kist. De tweede jongen lag op een opbaarplank, de as van de eerste jongen werd over zijn lichaam uitgestrooid om hierna samen te worden begraven, op een natuurbegraafplaats met iedereen die wilde komen. Ik heb nog steeds contact met deze familie. Ze hebben (en de jongens ook nog steeds) een speciale plek in mijn hart.

Eerder heb ik Gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht afgerond met als afstudeerrichting verplegingswetenschap.

De HBO-Verpleegkunde in de jaren voor mijn studie in Maastricht.